فواید روزه گرفتن برای سلامت بدن (بخش اول)
روزه یکی از روش های غیر دارویی کاهش فشار خون است. در طول روزه گرفتن گلوکز و بعد از آن، ذخیره های چربی برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می گیرند نرخ متابولیک در طی روزه گرفتن کاهش می یابد هورمون هایی مانند آدرنالین و نورو آدرنالین نیز کاهش می یابد این باعث می شود سوخت ثابت و محدود باشد فایده این کار کاهش فشار خون است. با ما همراه باشید.
روزه گرفتن میزان تجزیه گلوکز را افزایش می دهد تا بدن بتواند انرژی بگیرد بنابراین تولید انسولین را کاهش می دهد و لوزالمعده استراحت می کند.
مقدمه
بسیاری از ما روزه گرفتن را تعهد مذهبی می دانیم اما تنها تعداد کمی از افراد مزایای سلامتی آن را می دانند روزه گرفتن، پاکسازی سموم از بدن را افزایش می دهد، قند خون و ذخیره چربی را کاهش می دهد و عادات غذایی سالم و ایمنی را افزایش می دهد. در این مطلب به فواید روزه گرفتن بر سلامتی آورده شده است.
فواید روزه گرفتن برای سلامت بدن
سم زدایی بدن :
غذاهای فرآوری شده مانند نان، کیک و پیتزا حاوی افزودنی های بسیار زیادی هستند. این مواد افزودنی ممکن است به سموم در بدن تبدیل شود برخی از آن ها تولید محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون را ترویج می کنند بیشتر این سموم در چربی ها ذخیره می شوند. چربی هنگام روزه داری سوزانده و سموم آزاد می شوند. کبد، کلیه ها و دیگر ارگان ها بدن در سم زدایی دخیل هستند.
استراحت دستگاه گوارش از فواید روزه گرفتن:
در طول روزه داری اندام های گوارشی استراحت می کنند عملکرد طبیعی فیزیولوژیک، به ویژه به تولید ترشحات گوارشی ادامه دارد اما به میزانی کاهش می یابد این تمرین به حفظ تعادل مایعات در بدن کمک می کند. تجزیه غذا در نرخ های ثابت رخ می دهد انتشار انرژی نیز از الگوی تدریجی پیروی می کند. اما روزه گرفتن باعث توقف تولید اسیدهای چرب در معده نمی شود به همین دلیل است که به بیماران مبتلا به زخم معده توصیه می شود که با احتیاط روزه بگیرند.
واکنش التهابی:
مطالعات نشان می دهند که روزه بیماری های التهابی و آلرژی ها را بهبود می دهد. مثال هایی از چنین بیماری های التهابی ورم مفاصل و بیماری های پوستی مانند پسوریازیس هستند. برخی متخصصان اظهار می کنند که روزه ممکن است درمان بیماری های التهابی روده مانند کولیت را بهبود دهد.
روزه گرفتن برای کاهش قند خون:
روزه گرفتن میزان تجزیه گلوکز را افزایش می دهد تا بدن بتواند انرژی بگیرد بنابراین تولید انسولین را کاهش می دهد و لوزالمعده استراحت می کند گلیکوژن برای تسهیل تجزیه گلوکز تولید می شود در نتیجه روزه، کاهش قند خون است که به ویژه برای بیماران دیابتی مفید است.
افزایش تجزیه چربی با روزه گرفتن:
اولین واکنش بدن به روزه تجزیه گلوکز است وقتی ذخیره گلوکز تمام می شود کتوسیز شروع می شود این تجزیه چربی ها انرژی آزاد می کنند. چربی های ذخیره شده در کلیه و ماهیچه ها برای آزاد کردن انرژی، شکسته می شوند.
تصیح فشار خون بالا با روزه گرفتن:
روزه یکی از روش های غیر دارویی کاهش فشار خون است، این بیماری به بیماران قلبی و کاهش خطر آترواسکلروزیس کمک می کند آترواسکلروزیس مسدود کردن رگ ها توسط ذرات چربی است. در طول روزه گرفتن گلوکز و بعد از آن، ذخیره های چربی برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می گیرند نرخ متابولیک در طی روزه گرفتن کاهش می یابد هورمون هایی مانند آدرنالین و نورو آدرنالین نیز کاهش می یابد این باعث می شود سوخت ثابت و محدود باشد فایده این کار کاهش فشار خون است.
ترک عادات بد با روزه گرفتن:
رمضان زمان مناسبی برای ترک عادات بد است چون باید کل روز را روزه بگیریم مانند سیگار کشیدن و غذاهای شیرین نباید در طی ماه رمضان خورده شود ترک عادت در زمانی که در یک گروه انجام می شود و یافتن آن در طی ماه رمضان بسیار آسان تر است توانایی روزه گرفتن برای کمک به ما برای کاهش عادات بد قابل توجه است. روزه گرفتن بهبود رژیم غذایی سالم را بهبود می بخشد.
ارتقا رژیم غذایی:
یکی از مشکلات اصلی رژیم های مد نظر این است که وزن از دست رفته اغلب به سرعت و حتی با کمی اضافه وزن بیشتر برمی گردد این در مورد ماه رمضان نیست کاهش غذا در طول روزه باعث آب شدن تدریجی شکم می شود، به این معنی که فرد باید کم تر غذا بخورد تا احساس سیری کند همچنین مشاهده شده است که روزه داری میل به غذاهای فرآوری شده را کاهش می دهد بنابراین روزه اشتیاق برای خوردن غذاهای طبیعی، به خصوص آب و میوه ها را افزایش می دهد این راهی برای ترویج سبک زندگی سالم است.
کلسترول پایین:
گروهی از متخصصان قلب در امارات متحده عربی دریافتند که افراد در حال در ماه رمضان از تاثیر مثبت بر پروفایل لیپید لذت می برند به این معنی است که کاهش کلسترول خون در خون وجود دارد. کلسترول کم، سلامت قلبی و عروقی را افزایش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته قلبی یا سکته را کاهش می دهد. علاوه بر این، اگر رژیم غذایی سالم پس از ماه رمضان رعایت شود، مقدار پایین کلسترول باید به راحتی نگهداری شود.
افزایش طول عمر با روزه گرفتن:
روزه گرفتن تاثیر زیادی بر اتوفاژی (خود خواری ) دارد. این فرایندی است که در آن یک سلول خودش بازیافت می کند تا مطمئن شود می تواند با خلاص شدن از هر چیزی که درست کار نمی کند بهتر عمل کند. وقتی سلول هایی دارید که به طور مداوم خود را احیا می کنند تا عملکرد بهینه داشته باشند باید تاثیرات ضد پیری داشته باشد. وقتی سلول ها قادر به تازه کردن خود هستند به شدت روند پیری را هم در ظاهر فیزیکی و هم داخلی کاهش می دهند.
تقویت مغز از فواید روزه گرفتن:
تردیدی نیست که تاثیرات مثبت روزه روی ذهن وجود دارد، اما قدرت تقویت مغز در ماه رمضان حتی برجسته تر است. مطالعه ای که توسط دانشمندان در آمریکا انجام شد نشان داد که تمرکز ذهنی بدست آمده در طی ماه رمضان سطح عامل نورون زایی مشتق شده از مغز را افزایش می دهد که باعث می شود بدن سلول های مغزی بیشتری تولید کند در نتیجه عملکرد مغز بهبود می یابد به همین ترتیب، کاهش مشخص میزان کورتیزول، که توسط غده آدرنالی تولید می شود به این معنی است که سطح استرس در طی ماه و پس از ماه رمضان به شدت کاهش می یابد.
افزایش مقاومت بدن به استرس از فواید روزه گرفتن:
بسیاری از ما از استرس در یک نقطه یا طرف دیگر رنج می بریم دلایل مختلفی وجود دارند که استرس می تواند به آن ها مرتبط باشد. با روزه گرفتن در حال بهبود مقاومت بدن با استرس هستید، استرس تا حدی ناشی از رادیکال های آزاد در بدن است (مولکول های ناپایدار که الکترون های واکنش پذیر را حمل می کنند) رادیکال های آزاد با مولکول های دیگری در بدن واکنش می دهند و پویایی سلول های ویژه ای را تغییر می دهند و باعث می شوند که بدن استرس بیشتری داشته باشد.
روزه گرفتن باعث می شود که سلول ها با گرفتن انرژی از منابع دیگر شروع به کار کنند تا اگر منبع غذایی معمولی دیگری در بدن داشته باشید. وقتی این اتفاق می افتد بدن به حالت بقا می رود و از سلول های خراب رها می شود و شروع به تعویض آن ها با افراد سالم تر می کند. در یک دوره بلند مدت، رادیکال های آزاد شکل می گیرند و سلول های شما قادر به مبارزه با رادیکال های آزاد هستند که در بدن شکل می گیرند. این باعث حفظ تعادل شیمیایی در سلول های شما و بدن خواهد شد در نتیجه باعث استرس کمتری می شود.
ادامه دارد...
منبع: سایت نمناک
روزه گرفتن باعث می شود که سلول ها با گرفتن انرژی از منابع دیگر شروع به کار کنند تا اگر منبع غذایی معمولی دیگری در بدن داشته باشید. وقتی این اتفاق می افتد بدن به حالت بقا می رود و از سلول های خراب رها می شود و شروع به تعویض آن ها با افراد سالم تر می کند. در یک دوره بلند مدت، رادیکال های آزاد شکل می گیرند و سلول های شما قادر به مبارزه با رادیکال های آزاد هستند که در بدن شکل می گیرند. این باعث حفظ تعادل شیمیایی در سلول های شما و بدن خواهد شد در نتیجه باعث استرس کمتری می شود.
ادامه دارد...
منبع: سایت نمناک
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}